Agenda

Jaar

Met multigenerationeel leiderschap naar actie voor SDG’s

Op initiatief van de DSGC komen op 11 november 2021 (toekomstige) leiders van verschillende generaties bijeen om te werken aan tienjarige actieplannen voor een duurzame toekomst. De plannen richten zich op de 17 ontwikkelingsdoelen (SDG;s) van de Verenigde Naties die in 2030 gerealiseerd moeten zijn.

SDG Action Day: nog 100 maanden te gaan

Deze maand zijn er nog precies 100 maanden te gaan tot 2030. Dat is het jaar waarin we de Sustainable Development Goals (#SDGs) van de VN behaald moeten hebben. Het recente klimaatrapport onderstreept wéér hoe urgent de taak is die voor ons ligt. En er is ook nog veel werk te verrichten voor een eerlijke en inclusieve samenleving. Kom daarom deze maand nog in actie op de #SDGActionDays. Op 24 september hebben we een prachtig online programma vol workshops en inspirerende sprekers. En op 25 september organiseren we activiteiten door het hele land over thema's zoals klimaat, armoede, sociale ongelijkheid en beter onderwijs. Check www.sdgactionday.nl voor info en registratie.

Route 2030: Hoe behalen we de SDG's in 2030?

Tijdens de online bijeenkomst ‘Route 2030: Hoe kunnen we versnellen om de SDG’s te behalen?' wordt bekend gemaakt hoe het Nederlandse bedrijfsleven bijdraagt aan de ontwikkelingsdoelen van de VN. Met Harm Edens als presentator.

De SDG Action Day keert op 25 September 2020 terug – dit jaar in virtuele setting.

Young professionals, CEO’s, studenten, visionairs en experts komen online samen voor inspiratie, nieuwe samenwerkingen en actieplannen om aan de slag te gaan met de 17 Sustainable Development Goals.

UN Global Compact Leaders Summit: 20 Years of Uniting Business

De UN Global Compact Leaders Summit van dit jaar markeert 20 jaar verenigingsactiviteiten voor een betere wereld. De Leaders Summit, die virtueel plaatsvindt op 15 en 16 juni 2020, belooft groter, beter en inclusiever te worden dan welk fysiek evenement dan ook. Het programma op hoog niveau zal 'de zon achtervolgen' zodat onze deelnemers en Global Compact Local Networks kunnen deelnemen in hun eigen tijdzones.

SDG Inspiration Day op 25 november 2019

Kom naar de SDG Inspiration Day op 25 november 2019 om meer te leren over de kracht van data om de SDG’s te versnellen (“The Power of Data to Advance the SDGs”). Voormalig premier van Nederland en DSGC-voorzitter Jan Peter Balkenende presenteert het werk van de Dutch Sustainable Growth Coalition.

DSGC-voorzitter Jan Peter Balkenende opent watersymposium op 6 november

DSGC-voorzitter Jan Peter Balkenende opent woensdag 6 november 2019 het symposium ‘Water in tijden van klimaatverandering’.

SDG Action Day neemt VN-doelstellingen onder de loep: Einde aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030

Op 25 september komen CEO’s, experts, studenten en (young) professionals samen in het SDG House van het Koninklijk Instituut voor de Tropen voor de SDG Action Day. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement wisselen zij plannen en werkwijzen uit om de Sustainable Development Goals te behalen. Zeventien doelstellingen die vier jaar geleden werden ondertekend om de wereld ‘een betere plek te maken in 2030’. Het evenement is onderdeel van een wereldwijde campagne. In Amsterdam komen 500 deelnemers samen om inspiratie op te doen en samenwerkingen aan te gaan voor het behalen van de doelstellingen.

30 en 31 augustus: SDG 2 Einde aan honger

Bij de Wageningen Universiteit wordt de internationale SDG-conferentie 'Towards zero hunger: Partnerships for impact’ georganiseerd. De conferentie gaat over SDG 2 en SDG 17. DSGC ondersteunt dit event.

25 september: SDG Action Day 2018

De DSGC organiseert tijdens de SDG Action Day in het Tropeninstituut in Amsterdam een workshop voor ondernemers. Aan de hand van best practices delen kleine en grote ondernemers kennis en ervaring. Hoe implementeer je SDGs in je bedrijfsvoering en wat levert dit je als ondernemer op? Dat zijn de vragen die centraal staan.