Agenda

Jaar

Route 2030: Hoe behalen we de SDG's in 2030?

Tijdens de online bijeenkomst ‘Route 2030: Hoe kunnen we versnellen om de SDG’s te behalen?' wordt bekend gemaakt hoe het Nederlandse bedrijfsleven bijdraagt aan de ontwikkelingsdoelen van de VN. Met Harm Edens als presentator.

De SDG Action Day keert op 25 September 2020 terug – dit jaar in virtuele setting.

Young professionals, CEO’s, studenten, visionairs en experts komen online samen voor inspiratie, nieuwe samenwerkingen en actieplannen om aan de slag te gaan met de 17 Sustainable Development Goals.

UN Global Compact Leaders Summit: 20 Years of Uniting Business

De UN Global Compact Leaders Summit van dit jaar markeert 20 jaar verenigingsactiviteiten voor een betere wereld. De Leaders Summit, die virtueel plaatsvindt op 15 en 16 juni 2020, belooft groter, beter en inclusiever te worden dan welk fysiek evenement dan ook. Het programma op hoog niveau zal 'de zon achtervolgen' zodat onze deelnemers en Global Compact Local Networks kunnen deelnemen in hun eigen tijdzones.

SDG Inspiration Day op 25 november 2019

Kom naar de SDG Inspiration Day op 25 november 2019 om meer te leren over de kracht van data om de SDG’s te versnellen (“The Power of Data to Advance the SDGs”). Voormalig premier van Nederland en DSGC-voorzitter Jan Peter Balkenende presenteert het werk van de Dutch Sustainable Growth Coalition.

DSGC-voorzitter Jan Peter Balkenende opent watersymposium op 6 november

DSGC-voorzitter Jan Peter Balkenende opent woensdag 6 november 2019 het symposium ‘Water in tijden van klimaatverandering’.

SDG Action Day neemt VN-doelstellingen onder de loep: Einde aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030

Op 25 september komen CEO’s, experts, studenten en (young) professionals samen in het SDG House van het Koninklijk Instituut voor de Tropen voor de SDG Action Day. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement wisselen zij plannen en werkwijzen uit om de Sustainable Development Goals te behalen. Zeventien doelstellingen die vier jaar geleden werden ondertekend om de wereld ‘een betere plek te maken in 2030’. Het evenement is onderdeel van een wereldwijde campagne. In Amsterdam komen 500 deelnemers samen om inspiratie op te doen en samenwerkingen aan te gaan voor het behalen van de doelstellingen.

30 en 31 augustus: SDG 2 Einde aan honger

Bij de Wageningen Universiteit wordt de internationale SDG-conferentie 'Towards zero hunger: Partnerships for impact’ georganiseerd. De conferentie gaat over SDG 2 en SDG 17. DSGC ondersteunt dit event.

25 september: SDG Action Day 2018

De DSGC organiseert tijdens de SDG Action Day in het Tropeninstituut in Amsterdam een workshop voor ondernemers. Aan de hand van best practices delen kleine en grote ondernemers kennis en ervaring. Hoe implementeer je SDGs in je bedrijfsvoering en wat levert dit je als ondernemer op? Dat zijn de vragen die centraal staan.

Businesskansen bij Heineken voor groene ondernemers

VNO-NCW organiseert op 31 oktober een bijeenkomst voor ondernemers over Groene Cirkel projecten bij HEINEKEN in Zoeterwoude. In het project Groene Cirkels werkt Heineken samen met andere bedrijven, overheden en kennisinstellingen aan een klimaatneutrale brouwerij en transportcorridor, een duurzame economie en een aangename leefomgeving. Deelnemers kunnen zich tijdens de bijeenkomst inschrijven voor één of enkele Groene Cirkels, maar ook eigen duurzaamheidsvraagstukken inbrengen. De bijeenkomst wordt geopend door Hans de Boer (VNO-NCW) en er zijn sprekers van Heineken, Ecorridors en energiebedrijf Engie.

SDG Impact Summit

Precies twee jaar nadat Nederland en de overige 192 lidstaten van de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals (SDGs) afspraken, vindt in Amsterdam de SDG Impact Summit plaats. We kijken waar we zijn met de implementatie van de SDGs en welke kansen en uitdagingen we samen op gaan pakken. De DSGC is mede organisator van de Summit en o.a. DSGC voorzitter Jan Peter Balkenende en Hans de Jong (Philips) zullen onderdeel zijn van het paneldebat. U kunt zich nog aanmelden!