Het businessevent voor groene ondernemers

Op de Nationale Milieudag brengen de vijf regionale verenigingen van VNO-NCW groene ondernemers bijeen om elkaar te inspireren en nieuwe businesskansen te ontdekken. 

Gastheer is Aart Roos, CEO van Koninklijke Auping, de matrassen- en beddenfabrikant die met circulaire bedrijfsvoering vooroploopt. Op 7 juni kun je deelnemen aan een unieke rondleiding door de fabriek. 

Hans de Boer opent de bijeenkomst. Twee vragen staan centraal. Levert een duurzaam businessmodel, gericht op de lange termijn, meer op dan de korte termijn opbrengsten voor de aandeelhouders? Marcel Halma, AkzoNobel-coördinator bij de Dutch Sustainable Growth Coalition en Hans Stegeman, hoofd Research & Investment Strategy bij Triodos Bank geven hun visie.

En heel praktisch, hoe kan een ondernemer geld verdienen met de principes van de circulaire economie? 
CEO Aart Roos (Auping) geeft concrete voorbeelden van Aupings initiatieven om duurzamer te produceren. 
Reinhardt Smit, project director Afrika bij groene groeier Closing the Loop uit Amsterdam vertelt zijn persoonlijke verhaal over de uitdagingen bij snelle groei. Hij is net teruggekeerd uit Afrika waar hij de recycling van mobiele telefoons stimuleert. 

Zaken doen
De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel. Tijdens deze borrel lichten de vijf regionale verenigingen van VNO-NCW en de maatschappelijke organisaties MVO Nederland en IUCN hun groene netwerken en circulaire activiteiten toe aan informatietafels.

Betrokken bij dit event zijn:
-  onze acht Nederlandse multinationals – AkzoNobel, DSM, FrieslandCampina, Heineken, KLM, Philips, Shell, Unilever - verenigd in de Dutch Sustainable Growth Coalition (www.dsgc.nl), 
- onze familiebedrijven en middelgrote ondernemingen, verenigd in het netwerk Natural Captains (www.naturalcaptains.nl),
- en de Nederlandse scale uppers die met een groen product of groene dienst de wereld veroveren, onder meer verenigd in het netwerk Groene Groeiers.

Aanmelden
Deelname is kosteloos.
Je kunt je aanmelden via groenegroeiers@vno-ncwwest.nl.
Er is plaats voor maximaal 100 deelnemers. Inschrijving geschiedt in volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen.