30 en 31 augustus: SDG 2 Einde aan honger

Je bent van harte welkom op de internationale SDG-conferentie 'Towards zero hunger: Partnerships for impact ' op 30-31 augustus 2018 bij de Wageningen Universiteit (WUR). De conferentie gaat over SDG 2 Einde aan honger en SDG 17 Partnerschappen. Omdat dit twee van de vijf SDGs zijn waarvoor de DSGC extra impact wil realiseren, is de coalitie bij deze conferentie betrokken. Als toonaangevend instituut in voedsel en landbouw, voelt WUR zich verplicht bij te dragen aan de SDG's in het algemeen en Zero Hunger in het bijzonder.

Paul Polman, CEO van Unilever en lid van de DSGC, Akinwumi Adesina, president African Development Bank, Ertharin Cousin, voormalig President World Food Program en Louise O. Fresco, president Wageningen University & Research) en andere sprekers zullen vormgeven aan de samenwerking in innovatieve projecten en mogelijke routes naar zero hunger in de wereld aanreiken. 

Vertegenwoordigers van overheid, wetenschap, industrie en maatschappelijk middenveld zijn aanwezig. Zij zullen onderwerpen bespreken als good governance, business cases en duurzame voedselsystemen. 

Een volledig overzicht van sessies en side-events is beschikbaar op de conferentie-website. Studenten en jonge professionals worden uitgenodigd om deel te nemen aan de foodathon om te werken aan lokale oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen. Het Wageningen Borlaug Youth Institute zal het voortouw nemen in het betrekken van volgende generaties bij SDG 2 Einde aan honger.