Route 2030: Hoe behalen we de SDG's in 2030?

Het aan VNO-NCW gelieerde Global Compact Network Nederland heeft een enquête onder ondernemers over hun visie op en bijdrage aan de Sustainable Development Goals van de United Nations. De enquête is ook uitgezet onder de leden van de DSGC en het VNO-NCW netwerk Groene Groeiers. De resultaten worden tijdens de online bijeenkomst ‘Route 2030: Hoe kunnen we versnellen om de SDG’s te behalen?’ gepresenteerd. 

De interactieve bijeenkomst is online live te volgen en wordt gemodereerd door Harm Edens. Tijdens deze bijeenkomst worden in het kader van Verantwoordingsdag twee rapportages gepresenteerd: De ‘Monitor Brede Welvaart en Sustainable Development Goals’ door Prof. dr. Jan-Pieter Smits van het CBS én de vijfde Nederlandse SDG rapportage ‘Nederland Ontwikkelt Duurzaam’ door Sandra Pellegrom, nationaal SDG-coördinator.

Hoe kunnen we versnellen om de SDG's te halen? 
De lancering van deze rapportages vormt een mooie aanleiding om te bespreken hoe het ervoor staat met de uitvoering van de SDG’s in en door Nederland. En nog belangrijker: hoe we met elkaar kunnen versnellen om de doelen in 2030 te behalen. 

Na de presentaties van de twee rapportages vindt een dialoog plaats tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, de financiële sector, jongerenorganisaties én Tweede Kamerleden. We willen te weten komen welke extra stappen de verschillende sectoren met elkaar gaan zetten om de SDG’s te behalen en wat de politiek en overheid moet doen om dit proces te versnellen. Wil jij ook een Duurzaam Regeerakkoord? Check dan de campagne van SDG Nederland

Waar? Online live uitzending (vanuit Nieuwspoort in Den Haag)
Wanneer? Woensdag 19 mei, 9:30 - 11:30 uur
Aanmelden? Klik hier