DSGC reikt Máxima rapport vol duurzame innovaties uit

De Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC) heeft een nieuw rapport over duurzame innovatie gepresenteerd. Koningin Máxima nam vanmiddag het eerste exemplaar, vol praktijkvoorbeelden, in ontvangst. 'Sustainable Innovation - Game-changing solutions to the world's grand challenges' is de derde publicatie van deze Nederlandse duurzame bedrijvencoalitie, sinds de oprichting begin 2012. 

VN-Klimaattop Parijs
De presentatie van het nieuwe DSGC-rapport komt een jaar voor de klimaattop van de Verenigde Naties in Parijs, in december 2015. Wereldwijd zijn daar alle ogen op gericht, omdat daar naar verwachting de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen worden vastgesteld. 
'Door duurzaam te innoveren hebben bedrijven nu een unieke kans en verantwoordelijkheid om tot actie over te gaan', stelt de DSGC. Deze duurzame multinationals delen in deze nieuwe publicatie zestien case studies die laten zien hoe duurzame innovatie in de praktijk kan werken. Zij hopen daarmee andere bedrijven wereldwijd te inspireren.

'Sustainable valley'
In gezelschap van ruim 150 besluitvormers uit verschillende sectoren, nam koningin Máxima de DSGC-publicatie in ontvangst. Onder meer Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW), Ton Büchner (CEO van AkzoNobel) en Feike Sijbesma (CEO van DSM) spraken tijdens het evenement, dat werd georganiseerd door EY in Amsterdam. Hans de Boer zei onder meer dat Nederland wereldwijd bekend kan staan als een 'sustainable valley'. Volgens hem zal komend jaar het gedachtegoed en de spirit van de DSGC in handelsmissies een stevig accent krijgen. Prachtige innovatieve producten en oplossingen kunnen enerzijds zorgen voor welvaart in opkomende landen. En anderzijds is dat ook goed voor de Nederlandse duurzame pioniersrol en de welvaart in ons land', aldus De Boer. 'Want zonder business geen sustainability. En zonder sustainability geen business. Kortom: beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden', stelt de voorzitter van VNO-NCW.