'Nederlandse multinationals weer duurzaamste ter wereld'

Grote Nederlandse bedrijven behouden opnieuw hun mondiale toppositie op het gebied van duurzaamheid. Dat blijkt uit de jaarlijkse Dow Jones-duurzaamheidsindex. VNO-NCW is in het bijzonder trots op Unilever, AkzoNobel, ING en KLM-Air France. Zij zijn niet alleen de beste in hun categorie, maar zijn zelfs uitgeroepen tot 'Industry Sector Leader'.

Unieke prestatie Unilever 
De Dow Jones-duurzaamheidsindex (DJSI) bestaat inmiddels 15 jaar. Sinds de oprichting van deze duurzame index staat Unilever, samen met nog 15 andere bedrijven, onafgebroken in deze lijst. Unilever werd, behalve in 2011 en 2013, zelfs dertien keer uitgeroepen tot 'Industry sector leader'. Een ongekende en fantastische prestatie, aldus VNO-NCW. Dit jaar behoren AkzoNobel (categorie Materialen), ING (Financiën), KLM-Air France (Transport) en Unilever (Voedsel en Drank) tot de 24 meest duurzame bedrijven ter wereld. 

Over de DJSI 
In de wereldlijst van de Dow Jones Sustainability Indices zijn 319 bedrijven opgenomen, verdeeld over 59 sectoren. Er zijn 24 overkoepelende 'Industry Sector Leaders'. Elk jaar worden bedrijven geschrapt van de lijst of er juist aan toegevoegd. Dit jaar kwamen er 32 bedrijven bij en 46 verdwenen van de lijst.