Oproep aan nieuwe kabinet: SDGs centraal in regeerakkoord

De politieke partijen die een coalitie vormen, moeten de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties centraal stellen in het regeerakkoord. Dat stelt de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC) in een brief aan informateur Edith Schippers. 

De DSGC wordt gevormd door de CEO’s van de Nederlandse multinationals AkzoNobel, DSM, FrieslandCampina, Heineken, KLM, Philips, Shell en Unilever en VNO-NCW. Zij doen een appel op het nieuwe kabinet om samen met het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld in actie te komen voor de SDGs, zodat we in 2030 in een socialere, meer rechtvaardige en duurzamere wereld kunnen leven. Voorbeelden van die acties zijn het verankeren van de SDGs in de curricula van het onderwijs, het voortvarend uitvoeren van de klimaatafspraken in Parijs en het investeren in een circulaire economie. 

“Bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en ngo’s moeten samenwerken aan de globale agenda”, zegt DSGC-voorzitter Jan Peter Balkenende. “De tijd van intenties hebben we gehad, het gaat nu om handelen. En daarin kan Nederland onderscheidend zijn in de wereld.” 

Lees hier de brief