DSM wint Management Scope Corporate Impact Award

Op 12 September ontving DSGC lid Feike Sijbesma (CEO van DSM), de eerste Management Scope Corporate Impact Award uit handen van Peter Blom, CEO van Triodos Bank. De Impact Index is een initiatief van Management Scope, Erasmus universiteit en Accenture Strategy en meet de positieve bijdrage die de 100 grootste Nederlandse bedrijven leveren aan de maatschappij.

 

In de laatste jaren zien we bij bedrijven een verschuiving van korte termijn focus op winstoptimalisatie naar een lange termijn visie op maatschappelijke waardecreatie. De vraag is echter welke bedrijven er het beste in slagen om deze maatschappelijke ambities om te zetten in resultaat. De Impact Index meet positieve maatschappelijke impact langs vijf pijlers: 1) goed bestuur, 2) relatie met de buitenwereld, 3) duurzaamheid, 4) financiële gezondheid en 5) goed werkgeverschap.

 

In Management Scope stelt Feike Sijbesma: “De bestaansreden van DSM gaat verder dan alleen winst maken of aandelenkoers omhoog krijgen. Wij willen waarde toevoegen aan de mensen op deze aarde, aan de planeet zelf en we willen economische waarde creëren.”

 

De initiatiefnemers hopen dat de Impact Index een steun in de rug is voor bedrijven die voorop lopen qua maatschappelijke verantwoordelijkheid alsook een stimulans voor bedrijven die hierin nog veel te winnen hebben.