SDG Action Day: workshop DSGC en Dutchtainables

De DSGC en Dutchtainables hebben op 25 september gezamenlijk de workshop ‘Over de streep’ georganiseerd tijdens de SDG Action Day in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

De DSGC en Dutchtainables hebben op 25 september gezamenlijk de workshop ‘Over de streep’ georganiseerd tijdens de SDG Action Day in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Young Professionals discussieerden over de volgende stellingen:

1. Gezondheid is in ons land al top; doel bereikt!
2. Het platteland krijgt te weinig aandacht, alle aandacht gaat uit naar smart cities.
3. Alleen met een forse CO2-belasting gaan we onze doelstellingen halen.

“Samenwerking is nodig, door de generaties heen en vooral actiegericht bezig zijn. Het wordt een geweldige dag!” Voorafgaand aan de SDG Action Day benadrukt Jan Peter Balkenende in een korte vlog het belang van de Sustainable Development Goals (SDG’s) en deelname van jonge mensen aan deze duurzame dag.   

Dutchtainables: Dutch solutions for global challenges
Young professionals in het Nederlandse bedrijfsleven, waaronder de DSGC-leden, hebben zich verenigd in de Dutchtainables. Zij willen zich inzetten voor innovatie oplossingen op het gebied van water, voedsel, energie, smart cities en gezondheid. Stichting Dutchtainables maakt zichtbaar wat er al gebeurt, inspireert anderen en legt en versnelt verbindingen tussen partijen. Want: “dit kleine land is ontzettend groot als het gaat om innovatieve oplossingen.”

SDG Action Day
Ieder jaar organiseert het SDG Charter van het ministerie van Buitenlandse Zaken de SDG Action Day. De DSGC is partner van het SDG Charter.

SDG Charter netwerk
Het SDG Charter netwerk van het ministerie van Buitenlandse Zaken is opgericht voor professionele organisaties van alle sectoren die met de SDG’s aan de slag willen. Inmiddels hebben al meer dan driehonderd Nederlandse organisaties het Charter ondertekend. Van bedrijven tot overheidsinstanties, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen: al deze organisaties zetten zich in voor de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen. Bekijk hier waarom al deze leden het Charter ondertekenden.

Action Day 2019: Connecting Generations
SDG Action is de wereldwijde dag van de SDG’s: 17 werelddoelen om voor het jaar 2030 te halen. De Action Day vindt jaarlijks plaats op 25 september, de verjaardag van de SDG’s. Deze dag draait om een update over de stand van zaken: waar staan we op de routekaart naar 2030? Connecting Generations is het thema van dit jaar. Weten wat je hebt gemist of nog nagenieten van deze inspirerende dag? Lees dan hier verder.