Voorzitter Balkenende te gast in talkshow over duurzame kansen in Europa

In de talkshow Groene Groeiers gaat presentator Glenn van der Burg met verschillende studiogasten op zoek naar een match die leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn. In dit nieuwe radioprogramma staan uitdagingen van ondernemers en duurzame oplossingen daarvoor centraal.

In de eerste uitzending waren Jan Peter Balkenende (voorzitter van DSGC), Yousef Yousef, (voorzitter van Groene Groeiers) en Saskia Kapinga (vice president external relations bij Shell) te gast. Zij gingen in gesprek over de kansen van duurzaamheid. “Veel organisaties zien duurzaamheid als iets extra. Maar je hebt juist geweldige kansen als je kiest voor duurzaam ondernemen. Duurzaamheid is geen extra of alternatief”, aldus Jan Peter Balkenende.

In de uitzending werd ook en ingezoomd op Europa. Zo werd er teruggeblikt op het Green Recovery Statement, dat inmiddels al 370 ondertekenaars heeft. Waarvan een groot deel afkomstig is uit het bedrijfsleven. Vanaf het begin af aan was het duidelijk dat het bedrijfsleven betrokken zou moeten worden bij het Statement, omdat ook zij een belangrijke speler zijn om groen herstel mogelijk te maken. We kunnen immers alleen samen daadwerkelijk positieve impact maken. Voor Jan Peter Balkenende is duurzaamheid daarom gelinkt aan samenwerking. “Op het gebied van duurzaamheid is er een hele belangrijke mondiale agenda: de SDG’s. Binnen de DSGC willen we met pilots samenwerkingen stimuleren.” Op het gebied van duurzaamheid gaat het juist vaak over de continue dialoog tussen stakeholders, want daar kan men elkaar sterker maken en gezamenlijk vooruit.

DSGC-voorzitter Balkenende geeft aan dat er nu momentum is voor verandering. “We moeten bewust zijn dat Europa nu moet nadenken over het profiel van de toekomst. Wat mij betreft moet de nieuwe profilering te maken hebben met de wereld van duurzaamheid. Als je een verbinding weet te leggen tussen economische steunmaatregelen, strategie, ontwikkeling, en de SDG’s, dan ben je bezig met een nieuwe toekomst voor Europa.”

Benieuwd naar wat er verder aan bod kwam in deze eerste editie van de Groene Groeiers talkshow? Je luistert hem hier terug.

De talkshow Groene Groeiers is voortaan elke tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur te beluisteren op New Business Radio!