Time to Act: PACE lanceert haar Circular Economy Action Agendas

‘Game changing innovations and policies are urgently needed to turn the tide, which can be realised through a joint approach from business, governments, knowledge institutes and civil society’, aldus DSGC-voorzitter Jan Peter Balkenende in de op 4 februari gelanceerde PACE Circular Economy Action Agendas. 

De Action Agendas zetten de route uit voor een transitie van het lineaire economische systeem naar een circulair economisch systeem. Het online webinar werd geïntroduceerd door Frans van Houten, CEO van DSGC-organisatie Philips. Van Houten benadrukte dat de transitie naar een circulaire economie samenwerking van ons allemaal vereist en we ons moeten inzetten om dingen fundamenteel anders te gaan doen. Hij riep leiders in publieke en private sectoren deel te nemen aan PACE.  

DSGC steunt PACE en werkte samen aan een van de agenda’s, ‘Plastics’. In deze agenda pleit DSGC-voorzitter Jan Peter Balkenende ervoor dat bedrijven een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben in het vinden van oplossingen op maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. 

Voor meer informatie over de Agenda’s zie: https://pacecircular.org/node/247