Werken aan SDG's tijdens corona

Binnen de Dutch Sustainable Growth Coalition vinden de acht grote Nederlandse multinationals elkaar op het thema van duurzaamheid en de SGD’s. Als je namelijk als bedrijf wilt bijdragen aan een betere wereld, dan zijn de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties een goed instrument. VNO-NCW, zocht uit of bedrijven ook tijdens corona zich nog steeds inzetten voor deze SDG’s.

Aan het onderzoek – een online enquête die begin dit jaar is uitgezet binnen de netwerken van VNO-NCW, MKB-Nederland, DSGC, Groene Groeiers, Global Compact Netwerk Nederland, MVO Nederland en Social Enterprise NL – deden in totaal honderd bedrijven mee. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven ook tijdens corona nog steeds werken aan de SDG’s. Tweederde van de respondenten meldt zelfs dat de inzet van hun organisatie om bij te dragen aan de SDG's het afgelopen jaar is toegenomen.

De deelnemers aan het onderzoek zijn dan ook tevreden over hun eigen inspanningen. Het gemiddelde cijfer is zelfs bijna een 8. Bijna een kwart geeft zichzelf zelfs een 9 of een 10.

De SDG's die het breedst omarmd worden door de deelnemers aan het onderzoek zijn SDG 13: klimaatverandering aanpakken (66 procent), SDG 12: duurzame consumptie en productie (62 procent) en SDG 8: fatsoenlijke banen en economische groei (51 procent).

Lees hier verder over het onderzoek van VNO-NCW.