Bezoek Shell Pernis geeft studenten nieuw inzicht

Op 31 maart verzilverden Louis Scoop, Sid Moram en Seyit Mikail Doner hun prijs: een exclusieve bustour over het Shell-terrein in Pernis. Dit team studenten van de Erasmus Universiteit heeft op 11 november 2021 het beste plan van aanpak gepresenteerd om de duurzaamheidsambities van leden van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC) te realiseren.

Shell streeft naar 100 procent klimaatneutraal wegtransport op de Nederlandse markt in 2040. Een studententeam van de Erasmus-universiteit, gevormd door Louis Scoop, Sid Moram en Seyit Mikail Doner, boog zich over deze uitdaging en presenteerde een eerste plan van aanpak. Andere studententeams bogen zich over duurzaamheidsuitdagingen van de andere leden van de DSGC.

Lees hier meer over de studentendag op 11 november.

In de afgelopen maanden hebben de prijswinnaars onder leiding van Shell-medewerkers hun ideeën verder uitgewerkt in concrete business plannen en doorgerekend. Behalve een gratis oplaadpunt voor elektrische vervoermiddelen bij aankoop van een huis, bevat het plan een samenwerkingsproject voor investeringen in elektrische vrachtwagens.

Voorafgaande aan de bustour presenteerden de studenten de plannen aan Julius Regeer en Herman van der Meyden. Beide Shell-medewerkers reageerden positief kritisch en gaven aan dat Shell met sommige voorstellen al aan de slag is.

Na afloop van de rondrit over het industrieterrein benadrukten de studenten dat ze veel van Shell hebben geleerd.

Seyit Mikail Doner: “Het is heel bijzonder dat wij onze plannen mogen presenteren bij Shell en daar feedback op krijgen. Dat is een heel waardevolle ervaring.”

Louis Scoop: “Om eerlijk te zijn, ik schreef op het allerlaatste moment in voor de challenge op 11 november omdat ik iets op Insta voorbij zag komen. Ik had nooit gedacht dat dit me zoveel nieuwe inzichten zou geven. Wij zijn economiestudenten en benaderen zaken vanuit het perspectief van de consument. Door dit project weet ik nu dat Shell niet uitsluitend over olie en gas gaat, maar geavanceerde kennis, technologie en installaties heeft voor duurzame energieproductie.”

Sid Moram: “Ik realiseer me nu pas goed hoe ingewikkeld de energietransitie is. En dat Shell veel investeert in waterstof en biofuels.”