Nieuws

Jaar

Multinationals vinden duurzaam ondernemen 'serious business'

Als duurzaam en verantwoord ondernemen goed ingebed is in de manier waarop ondernemingen dagelijks worden bestuurd dan wordt 'corporate responsibility' echt 'serious business'. Dat zei Jan Peter Balkenende namens de Dutch Sustainable Growth Coalition bij de presentatie van de publicatie 'Leadership and Corporate Governance for Sustainable Growth Business Models’.

Nederlandse bedrijven weer in wereldtop duurzaamheidsindex

AkzoNobel en KLM zijn één van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde Dow Jones-duurzaamheidsindex (DJSI). Volgens VNO-NCW een prestatie waar Nederland trots op kan zijn. Beide winnaars prolongeerden hun eretitel in de categorieën 'Materialen' (voorheen 'Chemie') en 'Transport'.

'Innovatie moet kloof huidige en duurzame economie dichten'

Er bestaat geen specifieke blauwdruk voor duurzaamheid. Maar elke aanpak moet innovatie bevatten. Dit kan de kloof tussen de huidige en duurzame economie dichten, aldus Bernard Wientjes. Het bedrijfsleven en de overheid spelen hierin een cruciale rol, zei de voorzitter van VNO-NCW tijdens een VN-conferentie over water in Den Haag gisteren. Hierbij waren onder meer kroonprins Willem-Alexander, minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking) aanwezig.

Multinationals nemen duurzame voortrekkersrol in Davos

Tijdens het World Economic Forum in Davos hebben de CEO's van vijf Nederlandse multinationals, verenigd in de Dutch Sustainable Growth Coalition, zich een voortrekkersrol aangemeten op het gebied van duurzaamheid. Volgens hen is er potentie om juist nu, in de huidige economisch onzekere tijd, duurzame economische groei te bevorderen.