Nieuws

Jaar

DSGC CEO's nemen deel aan 'De achterkant van het Gelijk'

In het programma ‘De achterkant van het gelijk’, krijgen CEO’s van het Nederlandse bedrijfsleven verschillende dilemma's voorgelegd. In de eerste aflevering deden Marjan van Loon (Shell), Hanneke Faber (Unilever), Dimitri de Vreeze (DSM) en Hein Schumacher (FrieslandCampina) mee.

Time to Act: PACE lanceert haar Circular Economy Action Agendas

‘Game changing innovations and policies are urgently needed to turn the tide, which can be realised through a joint approach from business, governments, knowledge institutes and civil society’, aldus DSGC-voorzitter Jan Peter Balkenende in de op 4 februari gelanceerde PACE Circular Economy Action Agendas. 

Bijeenkomst CEO’s Dutch Sustainable Growth Coalition en het Nederlandse kabinet

Hoe kunnen overheid en bedrijfsleven Nederland ‘future proof' maken? Hoe leggen we verbindingen tussen de coronaherstelmaatregelen en het verduurzamen van Nederland en Europa? Hoe komen we tot een integrale aanpak om de Sustainable Development Goals (SDG’s) in 2030 te realiseren? Over deze vragen werd op 13 januari gesproken tijdens de jaarlijkse ontmoeting met het kabinet. Het was de vijfde keer dat de CEO’s van de Dutch Sustainable Growth Coalition in gesprek gingen met de premier en ministers. Zeven van de acht CEO’s namen online deel. Ook Frans Timmermans, Vice-Voorzitter Europese Commissie & Executive Vice-President EU Green deal, en Diederik Samson, Head of Cabinet Europese Comissie waren aanwezig.

'Transition Time! A Circular Economy for Plastics' in praktijk

De DSGC wil bijdragen aan het behalen van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Om de SDG's te halen, is een van de doelstellingen van de DSGC het versnellen van de transitie naar een circulaire economie voor kunststoffen. In de publicatie 'Transition time! A circular economy for plastics' belicht de coalitie de uitdagingen van plastic, deelt innovatieve cases en doet concrete aanbevelingen om actie te stimuleren. Graag delen we cases en aanbevelingen uit het rapport, om anderen te inspireren Transition Time!

Hans de Boer onverwacht overleden

Met ontsteltenis hebben we kennis genomen van het plotseling overlijden van Hans de Boer. Hans was van 2014 tot vorig jaar voorzitter van VNO-NCW en in die hoedanigheid was hij in deze jaren een zeer actieve speler binnen DSGC.

Transition Time! A Circular Economy for Plastics

De Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC) wil de transitie naar een circulaire economie voor plastic versnellen. Een integrale aanpak gericht op baanbrekende innovatie en samenwerking is nú noodzakelijk. Primair vanwege het milieu, tegelijkertijd biedt de transitie economische kansen voor de gehele waardeketen. In de publicatie ‘Transition Time! A circular economy for plastics’ geeft de coalitie inzicht in de plastic uitdagingen, deelt ze innovatieve cases en geeft ze specifieke aanbevelingen om gezamenlijke actie te stimuleren.