Nieuws

Jaar

Vacature stagiaire Communicatie

Wil je je inzetten voor de ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties en helpen bij de communicatie daarover vanuit de Dutch Sustainable Growth Coalition? Dan is dit de ideale stageplaats.

Sociaal Ondernemen

De stichting Management Studies van VNO-NCW heeft onderzoek laten doen naar sociaal ondernemerschap bij zeventien organisaties. Van de DSGC-leden werkte FrieslandCampina mee.

Global Challenges, Dutch Solutions 2018

“Er is geen compromis meer nodig tussen morele en zakelijke belangen, bedrijven kunnen het nu goed doen door goed te doen.” Dat zegt Paul Polman in een interview in het VNO-NCW-rapport ‘Global Challenges, Dutch Solutions’. Het rapport laat de inzet van het Nederlandse bedrijfsleven voor de SDGs in 2018 zien. Ook de inzet van de DSGC als coalitie en de DSGC-leden afzonderlijk wordt beschreven.

De bedrijfspraktijk & SDGs

Ondernemers willen wel bijdragen aan de 17 ontwikkelingsdoelen van de VN, maar hun activiteiten zijn nog onvoldoende om de doelen in 2030 te halen. Tijdens de conferentie ‘De bedrijfspraktijk & SDGs’ werden concrete aanbevelingen gedaan om te versnellen.

De tijd begint te dringen

We kunnen de duurzame ontwikkelingsdoelen in 2030 halen, maar dan moeten er drie dingen gebeuren. Het bedrijfsleven speelt daarbij een sleutelrol. Dat schrijven Jan Peter Balkenende (DSGC) en Jan Willem Scheijgrond (Global Compact Network NL) in Het Financieele Dagblad van 30 november 2018.

CEO’s zien kansen voor SDGs in Platformeconomie

Ontstaat er een wereld waarin de ongelijkheid toeneemt, een wereld van winnaars en verliezers? Waarin de winnaars via digitale platformen, zoals Alibaba, Airbnb en Uber, steenrijk worden? Ruim 25 CEO’s van Nederlandse bedrijven reflecteerden op 12 november op de razendsnelle veranderingen in de wereld. Zij kwamen op uitnodiging van de DSGC en VNO-NCW bijeen in de Malietoren in Den Haag.

DSGC en young professionals willen meer bijdragen aan SDGs.

De DSGC ontving op 19 oktober tweehonderd jonge studenten, ondernemers en werknemers vanuit de hele wereld tijdens de One Young World (OYW) Summit in Den Haag. Tijdens een diner spraken de leiders van het Nederlandse bedrijfsleven en de jonge professionals met elkaar over hun visie op de uitdagingen voor een betere wereld.

DSM & FrieslandCampina: partners in duurzame groei

"Toen ik ceo van DSM werd, vroegen investeerders: 'Wil je de wereld verbeteren of geld verdienen?' Mijn antwoord: “Beide”. Maar daar geloofden ze niet in", aldus Feike Sijbesma. Samen met Hein Schumacher geeft hij het derde dubbelinterview in de serie over de DSGC in Management Scope.

Bedrijven maken het verschil

"Veel Nederlandse bedrijven leveren een belangrijke bijdrage aan de Sustainable Development Goals", aldus Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW in een special waaraan de DSGC heeft bijgedragen.

Five DSGC companies in Dow Jones Sustainability Index

Vandaag is de jaarlijkse review van de Dow Jones Sustainability Indexes (DSJI) bekend gemaakt. 14 Nederlandse bedrijven werden verkozen tot 'industry leaders' waarvan vijf DSGC bedrijven: AkzoNobel, DSM, Philips, Shell and Unilever (artikel in het Engels).

SDGs in het onderwijs: studeren om impact te maken voor een betere wereld

Tijdens de conferentie ‘SDGs in MOTION’ ondertekende Avans samen met HAS Hogeschool, Fontys, Hogeschool Saxion, Van Hall Larenstein, Hogeschool Utrecht, Hanzehogeschool en de Haagse Hogeschool een intentieverklaring om de SDGs in de onderwijsprogramma’s te verwerken. DSGC voorzitter Jan-Peter Balkenende was er bij.

Neem Duurzame Ontwikkelingsdoelen van VN op in curricula hoger onderwijs

De DSGC onderstreept het belang van het ankeren van de SDG's in curricula van het onderwijs: leer studenten, de leiders van de toekomst, wat de Sustainable Development Goals (SDGs) zijn. Zorg dat zij straks in hun baan de kennis en de competenties hebben om die verantwoordelijkheid te kúnnen dragen. Avans Hogeschool gaat de uitdaging aan.

Elbers en van Boxmeer over belang van samenwerking om duurzame doelen te realiseren

Goede mondiale samenwerking is onontbeerlijk om de ontwikkelingsdoelen in 2030 te realiseren. Die ambitie is neergelegd in SDG 17. KLM en Heineken zijn gepokt en gemazeld in grensoverschrijdende samenwerking. Ze kennen de dynamiek van conflicterende belangen. Die ervaring komt goed van pas bij het aangaan van partnerships op het gebied van duurzame groei.

Mijlpaal voor inkoopconsortium groene energie

Windpark Bouwdokken bij werkeiland Neeltje Jans heeft de eerste stroom geleverd voor DSGC leden AkzoNobel Specialty Chemicals, DSM en Philips, die samen met Google een inkoopconsortium voor groene energie hebben opgericht.

WEF hoogtepunten van DSGC bedrijven

Dit artikel (in EN) beschrijft de toezeggingen en nieuwe partnerschappen gemaakt door DSGC bedrijven op het World Economic Forum (WEF) in Davos. Het WEF vond plaats van 23-26 januari, en bracht regeringsleiders, het bedrijfsleven, NGOs alsook jonge talenten samen. Dit jaar, het thema was ‘het creëren van een gedeelde toekomst in een versplinterde wereld'.

DSGC juicht versnelling naar circulaire economie toe

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) ontving afgelopen maandag 15 januari vijf plannen die Nederland in 2050 volledig circulair moeten maken. Deze transitieagenda’s werden op de eerste dag van de Week van de Circulaire Economie gepresenteerd. De leden van de DSGC hebben aan de plannen bijgedragen.