25 september: SDG Action Day 2018

Je hoeft niet het vermogen van Bill Gates of de invloed van Jane Goodall te hebben om de wereld te veranderen. Nee, íedereen kan meedoen met het behalen van de Sustainable Development Goals (SDGs): 17 werelddoelen om samen de grootste uitdagingen van deze tijd om te zetten in kansen voor iedereen. Dat klinkt groot en ver weg, maar begint juist met ideeën en initiatieven van dichtbij. Of je nu al een paar jaar meeloopt of net om de hoek komt kijken, iedereen die werk wil maken van zijn of haar SDG-ambities was aanwezig op de SDG Action Day op 25 september in het KIT/SDG-house in Amsterdam.

Wat hebben we gedaan?
Samen met 450 andere pioniers, ondernemers en visionairs hebben we grote ideeën en kleine stappen bij elkaar gebracht: bij de praktijk van alledag. Zakenvrouw van het Jaar, Aukje Kuypers en Masai-leider Ezekiel Ole Katato hebben laten zien hoe het ook kan. In diverse werksessies zijn we aan de slag gegaan met een groep gedreven mensen uit het bedrijfsleven, van gemeenten, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen. Van gendergelijkheid tot Global Goals gemeenten en van blockchain tot bodemkwaliteit, het programma bood voor iedereen wat! 

VNO-NCW, MKB-Nederland, Dutch Sustainable Growth Coalition en Global Compact Netwerk Nederland hebben tijdens deze dag een workshop voor ondernemers georganiseerd. Aan de hand van best practices van kleine en grote ondernemers hebben zij kennis en ervaring gedeeld en lieten zien welke acties het bedrijfsleven onderneemt. Klik hier voor de vlog van 2 minuten. 

SDG Action Day is een gezamenlijk initiatief van SDG Charter, KIT Royal Tropical Institute, Gemeente Amsterdam en NCDO.