Nieuws

Jaar

DSGC reikt Máxima rapport vol duurzame innovaties uit

De Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC) heeft een nieuw rapport over duurzame innovatie gepresenteerd. Koningin Máxima nam vanmiddag het eerste exemplaar, vol praktijkvoorbeelden, in ontvangst.

Nederland mondiaal voorbeeld op gebied duurzaamheid

Nederland kan zich mondiaal profileren met innovatief en duurzaam ondernemerschap. Dat schrijft VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer vandaag in een column over de VN Climate Summit in New York. Daar presenteert de Dutch Sustainable Growth Coalition, een coalitie van acht duurzame Nederlandse multinationals, begin deze avond (Nederlandse tijd) in aanwezigheid van premier Rutte een concrete aanpak van het wereldwijde klimaatvraagstuk.

'Nederlandse multinationals weer duurzaamste ter wereld'

Grote Nederlandse bedrijven behouden opnieuw hun mondiale toppositie op het gebied van duurzaamheid. Dat blijkt uit de jaarlijkse Dow Jones-duurzaamheidsindex. VNO-NCW is in het bijzonder trots op Unilever, AkzoNobel, ING en KLM-Air France. Zij zijn niet alleen de beste in hun categorie, maar zijn zelfs uitgeroepen tot 'Industry Sector Leader'.

Mondiale markt voor CO2 nodig

De Dutch Sustainable Growth Coalition roept bedrijven op om hun uitstoot van CO2 te verminderen en duurzaam om te gaan met grondstoffen. Maar dan moet er ook een mondiale markt voor CO2 komen.

CEO's roepen op tot duurzaamheidsdoorbraak

Tijdens het World Economic Forum in Davos heeft de Dutch Sustainable Growth Coalition het bedrijfsleven, overheden en maatschappelijke organisaties opgeroepen samen te werken aan een duurzame toekomst. Paul Polman, CEO van Unilever noemt het jaar 2015 met de onderhandelingen over een nieuw klimaat- en ontwikkelingsakkoord 'een unieke kans om met het bedrijfsleven een doorbraak te realiseren.