Nieuws

Jaar

'Door een CO₂-beprijzingsregime wordt het bedrijfsleven echt aan boord getrokken'

Dat zegt Feike Sijbesma, CEO van DSM, tegen het FD. Nu, na de Europese Unie, ook China en een coalitie van Noord- en Zuid-Amerikaanse staten hebben besloten om een prijs te plakken op de uitstoot van CO₂ is de wereld is een stap dichterbij een CO₂ beprijzingssysteem.

'SDGs breder zien dan ontwikkelingssamenwerking'

“Het is heel goed dat de SDGs genoemd worden in het regeerakkoord. Maar ze zijn nu gevat onder het onderdeel Ontwikkelingssamenwerking, terwijl ik denk dat je het breder moet zien.” Dat zei Jan Peter Balkende in het radioprogramma Kamerbreed op 9 december 2017.

Paul Polman, CEO Unilever, over de kansen rondom duurzaamheid

In een interview met Harvard Business Review (HBR) praat Paul Polman, CEO Unilever, over de centrale rol van duurzaamheid binnen zijn bedrijf en de kansen die dit biedt. Het interview is onderdeel van het 'Future Economy Project', een project dat praktijk ervaringen rondom leiderschap en duurzaamheid deelt.

Jan Peter Balkenende en Hans de Boer in gesprek over duurzaamheid en innovatie

Management Scope en Accenture richten de komende maanden de schijnwerpers op de DSGC en hoe groen en groei samen gaan. In een eerste interview inventariseren voorzitter Jan Peter Balkenende en VNO-NCW voorman Hans de Boer welke kansen het duurzaamheidsstreven brengt.

‘We hebben elkaar nodig om echt verder te komen’

Op 25 september 2017 kwamen ruim veertig CEO’s van Nederlandse bedrijven bijeen in het Tropeninstituut om na te denken over Sustainable Development Goal (SDG) 13, ofwel de climate action die nodig is om het klimaatakkoord van Parijs te realiseren. Zij waren daar op uitnodiging van VNO-NCW en DSGC.

DSM wint Management Scope Corporate Impact Award

Op 12 September ontving DSGC lid Feike Sijbesma (CEO van DSM), de eerste Management Scope Corporate Impact Award uit handen van Peter Blom, CEO van Triodos Bank. De Impact Index is een initiatief van Management Scope, Erasmus universiteit en Accenture Strategy en meet de positieve bijdrage die de 100 grootste Nederlandse bedrijven leveren aan de maatschappij.

Oproep aan nieuwe kabinet: SDGs centraal in regeerakkoord

De politieke partijen die een coalitie vormen, moeten de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties centraal stellen in het regeerakkoord. Dat schrijft de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC) in een brief aan informateur Edith Schippers.

Online consultatie SDG's

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en SDG Charter (samenwerkingspartner van DSGC) hebben een online enquête over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen uitgezet. Tot 1 maart kan iedereen in de sociale media zijn mening geven over welke doelen Nederland moet realiseren in 2030 en hoe. Vul ook de enquête in en zet deze door!

Kies voor klimaat!

In aanloop naar de Nederlandse verkiezingen in maart is de ludieke campagne ‘Kies voor Klimaat’ gestart. Frans van Houten (Philips), Feike Sijbesma (DSM), Paul Polman (Unilever) en Hans de Boer (VNO-NCW) van de DSGC doen al mee.

'Better Business, Better World': nieuw rapport geeft inzicht en cijfermatige onderbouwing van enorme marktkansen gekoppeld aan implementatie van de SDG's.

The Business & Sustainable Development Commission heeft recent het rapport 'Better Business, Better World' uitgebracht. Het rapport laat zien dat investeren in SDG's enorme marktkansen biedt, oplopend naar een waarde van zo'n 12 biljoen dollar.